OMG

Transgender man krijgt baby

16-11-2015 15:31

NEW YORK – Twee mannen en een baby, dat is niet zo ongewoon tegenwoordig. Maar wel als een van de vaders zelf zwanger was van de baby. Dat is het ongelofelijke verhaal van de Amerikaanse Kayden Coleman.

Kayden (29) is transgender. Hij is geboren als vrouw maar gaat al een tijd als man door het leven. Hij slik mannelijke hormonen om van zijn vrouwelijke trekjes af te komen. In 2013 moest hij er kort mee stoppen, in afwachting van een operatie waarbij zijn borsten zouden worden verwijderd. Een paar maanden later werd Kayden steeds dikker. Hij kreeg een flinke buik en mensen begonnen al grapjes te maken over dat hij eens een zwangerschapstest moest doen.

Kayden kreeg inderdaad te horen dat hij zwanger was, zo vertelt hij aan Mirror. Al 21 weken, wist de arts. "Ik heb er nooit een seconde over nagedacht. Ik dacht dat ik vanwege de hormonen niet zwanger kon worden. Het was een enorme verrassing", aldus de Amerikaan. "Het leek alsof ik een kussen onder mijn shirt aan had."

Kayden en zijn vriend waren erg blij dat er een kleine op komst was, ook al waren ze pas kort samen. De bevalling was geen pretje, Kayden voelde zich een soort medisch experiment. Maar gelukkig was alles goed met vader en dochter. Ze heet Azaelia en is bijna twee. "Ik kan me geen leven voorstellen zonder haar." Ondanks dat houden de vaders het bij één kindje.