OMG

Verkeerde foto bij opsporingsbericht Turk

17-11-2015 11:29

VILVOORDE – De Belgische politie heeft een man opgepakt die werd herkend op de foto van een opsporingsbericht. De foto die werd verspreid, was echter van heel iemand anders.

De agenten waren op zoek naar een man die een verkeersongeluk had veroorzaakt. De naam van de verdachte was bekend en via internet werd er gauw een foto gezocht. Aan de hand daarvan werd de man herkend en gevonden. Maar toen de agenten hem eens goed bekeken, zagen ze dat het toch niet degene was van wie ze een foto hadden verspreid. De man op de foto was een naamgenoot uit Turkije die wat op de verdachte leek.

"De politie plukte het beeld van een socialenetwerksite en aangezien niemand er een opmerking over maakte, gingen wij ervan uit dat het de correcte foto was", zegt Carol Vercarre van het parket van Halle-Vilvoorde tegen de Belgische media. "Op basis van het opsporingsbericht met het bewuste beeld werd de man toch formeel geïdentificeerd." De agenten reageren er nuchter op: "Wat telt is dat de dader opgepakt is."