OMG

Bijna 10.000 euro voor 1 uur parkeren

18-11-2015 19:35

SWINDON – Een vrouw die haar auto voor één uur wilde parkeren op een gemeentelijke parkeerplaats heeft hiervoor een rekening van bijna 7000 pond (10.000 euro) gekregen. Dat meldt The Sun.

De zestigjarige Ruth Ritchie gebruikte een parkeer-app voor de betaling van het parkeergeld, dat normaal 1,20 pond (1,70 euro) per uur is. Maar ze schrok zich rot toen ze werd gebeld door haar bank, die haar meldde dat ze zojuist zo'n 10.000 euro had overgemaakt.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Swindon, eigenaar van de parkeerplaats, had de onfortuinlijke vrouw in de app per ongeluk 4000 uur parkeren geselecteerd. Maar Ruth spreekt dat tegen. "Ik ben een accountant, dus ik ben gewend om cijfers in te toetsen. Het is grote onzin. En hoe kan je überhaupt voor 4000 uur parkeren vooruitbetalen? Ik heb echt maar voor één uur betaald. Het moet een fout in het systeem zijn, want de app viel steeds uit toen ik bezig was."

Van PayByPhone, de maker van de betaal-app, kreeg Ruth te horen dat ze maar liefst tien werkdagen moest wachten op teruggave van het geld. De gemeente wist dat terug te brengen naar vijf dagen.