Nilz Pronk kan het allemaal en heeft ook nog een knappe kop. Hij moest een keuze maken tussen twee beroepen waar elke jongen van droomt: voetballen op hoog niveau of een carrière als dj. Hij koos voor het laatste. Vandaag opent hij het eerste festival van het jaar DGTL- Springfestival.
Op zijn elfde kreeg hij voor het eerst een cd met housemuziek van zijn oudere broer. Hij voelde een band en begon zelf mixjes te maken op internet. “Ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gaan. Ik zette een mix op een forum en een paar dagen later stond ik te draaien op een feest in Amsterdam.” Nilz Pronk werd Prunk, want een dj zonder dj-naam kan natuurlijk niet.
Prunk groeide uit van een amateur tot een dj met een eigen sound. “Mijn broer dacht dat hij nooit met mij uit kon gaan. Opeens was hij mijn grootste fan en stond hij met al zijn vrienden te dansen in een club waar ik draaide.”
Stiekem werd hij in de gaten gehouden door een grote dj en producer, Benny Rodrigues. “Als je vaak draait en geluk hebt word in je de gaten gehouden. Rodrigues zorgde ervoor dat ik bij een boekingskantoor terecht kwam.”
Maar toen stond Prunk voor een lastige beslissing: werd het dj Prunk of professionele voetballer Nils Pronk? “Ik zat op de Johan Cruiff Academie. Iedereen zei dat ik mijn opleiding moest afmaken, maar het ging zo goed met de muziek. Ik wilde er gewoon mee door gaan.”
Op vierentwintigjarige leeftijd heeft Prunk bijna al zijn dromen al waargemaakt. “Ik wilde een eigen clubavond en een eigen label. Daar ben ik voor gegaan en het is allemaal uitgekomen.”
Prunk heeft zijn eigen clubavond in club Air, maar hij is nog veel trotser op zijn label samen met Alex van Aken. “Drie jaar geleden kende bijna niemand Deep House. Wij hebben het tot iets groots gemaakt. Daarom zijn er nu feesten, zoals DGTL, Strafwerk en Welcome to the future. Ik word nu zelfs gezien als de vaandeldrager van de Nederlandse Deep house.”
In Nederland kan Prunk inmiddels een goede prijs vragen voor een avondje draaien. Zijn uitdaging ligt nu in het buitenland. “Nederland loopt altijd voor. In het buitenland is het aanbod gewoon veel minder, maar ik zie alles als een mooie ervaring.”
In april gaat hij in zijn eentje naar Moskou en in juni staat hij in Barcelona op Sonar-festival. “Het is best gek om in je eentje naar Moskou te gaan, maar ik zie het als werk. Ik ben nu op een punt gekomen dat het niet alleen maar lollig is. Als dj kan het snel gaan. Voor je het weet reis je de hele wereld over.”
Ondanks het feit dat Prunk draaien in het buitenland als ideaalbeeld ziet is hij ook erg gehecht aan het thuisfront. “Ik wil wel een thuis houden. In mijn vrije tijd ga ik eigenlijk nooit meer uit. Ik zit liever met mijn vrienden en familie op de bank om voetbal te kijken.”