OMG

Internetters vinden robotkat voor oudjes eng

19-11-2015 06:42

NEW YORK – Speelgoedmaker Hasbro dacht nog wel met het ideale kerstcadeau op de markt te zijn gekomen: een realistische robotkat die een einde maakt aan de eenzaamheid van je opa, oma, vader of moeder. Toch is de 100 dollar kostende Companion Pet Cat niet helemaal in goede aarde gevallen op Twitter.

"Ben je al zo oud dat je het verschil tussen een echte en een namaakkat toch al niet meer ziet? Dan is dit echt iets voor jou", schrijft iemand op het sociale netwerk. Het magazine Wired lijkt er net zo over te denken. "Deze angstaanjagende kat is de enige vriend die je ooit nodig zult hebben", aldus een cynische redacteur van Wired. Weer een ander denkt dat een gewoon bezoekje aan een bejaarde weleens eens veel beter zou kunnen werken. Techwebsite The Next Web vindt het vooral een heel zielige uitvinding: "Dit ding straalt één en al treurigheid uit".

De kat, die in drie verschillende kleuren te verkrijgen is, voelt, klinkt en doet als een echte poes volgens Hasbro. Het robotbeestje reageert met gespin en bewegende oortjes op aaien en miauwt ook enthousiast als hij aandacht krijgt. Volgens de speelgoedmaker is het een ideaal maatje voor eenzame ouderen die niet meer voor een levende kat kunnen zorgen. En ondanks alle kritiek, zijn er ook fans van de Companion Pet te vinden. "Mag ik er alsjeblieft eentje voor op kantoor", vraagt iemand enthousiast op Twitter.