OMG

Spinnen houden huis in Oberhausen

24-11-2015 17:07

OBERHAUSEN – Huisspinnen mogen dan totaal ongevaarlijk zijn, maar weinig mensen ontvangen de stevige achtpoters met veel plezier in hun woning. Wie als de dood is voor spinnen kan Oberhausen dan ook maar beter even mijden. Volgens de krant WAZ wordt de Duitse stad – niet ver van Venlo – overlopen door uit de kluiten gewassen huisspinnen.

Door het milde weer van de laatste weken zijn de dieren groter dan ooit en zijn ze ook nog verdacht actief. Dat tot grote paniek van een aantal Oberhausers. Bioloog Marcus Schmitt geeft in de krant tekst en uitleg over de beesten. "Huisspinnen zijn de grootste spinnen die we in Duitsland kennen. Maar je hoeft niet bang te zijn. Ze bijten zelden en als ze het doen komen ze in negen van de tien gevallen niet door onze huid heen. En mocht je tot de ongelukkigen behoren die dat nou net wel overkomt, dan kom je er met een rood bultje en een wat branderige huid vanaf."

Mocht je een huisspin tegenkomen, dan is doodslaan volgens de bioloog niet de beste optie. "Zet er een glas omheen en kieper ze in de tuin." Voor de spin zal het weinig verschil maken, want eenmaal buiten is de kans groot dat een egel of vogel het beestje oppeuzelt.