Geen zin om in een veel te duur restaurant met alle luxe lunches van dien te zitten, maar wel zin in een decadente lunch? Haal de wijn maar vast in huis, ThePostOnline selecteerde vijf restaurantwaardige en ietwat decadente lunches om zelf te maken.
– 200 gram gerookte zalm
– 2 blaadjes gelatine
– 1 rijpe avocado
– 1 dl. slagroom
– 2 eetlepels citroensap
– Peper, zout en paprikapoeder
– 4 takjes peterselie
Bereid de gelatine volgens de aanwijzingen op het pakje. Pureer het vruchtvlees van de avocado samen met de helft van de slagroom en het citroensap. Meng dit met de gelatine en voeg wat peper, zout en paprikapoeder naar smaak toe. Klop de rest van de slagroom en meng dit.
Half uurtje laten opstijven in de koelkast en besmeer plakjes zalm. Rol ze op en laat ze nog een half uurtje in de koelkast opstijven. Garneren met wat peterselie en serveren met toast.
Via
– 6 plakjes roomboterbladerdeeg
– 2 zakken rucola
– 450 gram tuinerwten
– 15 gram muntblaadjes
– 20 gram peterselieblaadjes
– 4 eieren
– 250 ml. slagroom
– 100 gram geraspte Pecorino Romano
– 100 gram fijngesneden rauwe ham
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bladerdeeg. Snijd de rucola grof en verdeel deze samen met de tuinerwten over de bakvorm.
Klop de eieren los met slagroom, kaas en fijngesneden kruiden. Verdeel het mengsel over de vorm, leg de ham er bovenop en zet de bakvorm zo’n 30 minuten in de oven. Vergeet niet wat extra rucola over de quiche te doen als deze klaar is.
Via
– 300 gram gemengde salade
– 1 bakje frambozen
– 30 gram gehakte walnoot
– Avocado
– balsamico en extra vierge olijfolie
Snijd en ontpit alles, bij elkaar in een schaal, naar smaak balsamico en olijfolie overheen doen en je salade is klaar.
Via
– 2 el olie
– 2 tl karwijzaad
– 4 witte pistolets
– 1 blik hotdogs
– 200 gram zuurkool
– 2 el Zaanse mosterd
– 8 plakjes katenspek
Breng de zuurkool met het kwarwijzaad aan de kook. Tien minuutjes op laag vuur laten staan terwijl je ondertussen de worstjes in katenspek wikkelt. Bak de worstjes dan zo’n vier minuutjes goudbruin.
Snijd de pistoletjes open en besmeer ze met mosterd. Verdeel de zuurkool erover, leg de worstjes er bovenop en klap de pistoletjes weer dicht. Oerhollandse lunch.
Via
– 4 plakken geitenkaas
– Een zak botersla
– Komkommer
– Tomaat
– Amandelsnippers
– Honing
Leg de plakken geitenkaas op bakpapier op een bakplaat en strooi hier de amandelsnippers over. Schenk per plakje een lepeltje olie op de geitenkaas. Zet het geheel in de oven die op grilstand staat.
Snij ondertussen de komkommer en tomaat in kleine stukjes en meng die door de sla. Als de honing gaat borrelen, is het warme gedeelte klaar. Verdelen over de salade en de warme lunch is klaar om te serveren.
Via
– 90 gram boter
– 1 zakje gedroogde gist
– 260 gram bloem
– 15 gram suiker
– Zout
– 3 eieren
– 55 ml warm water
– 100 gram kastanjes (gaar en gepeld)
Smelt de boter. Doe de gist, bloem, suiker en zout in de keukenmachine en pureer het mengsel. Voeg eieren en water toe en meng circa 5 seconden. Giet de boter in een dun straaltje bij het draaiende deeg en meng circa 20 seconden. Het deeg is nu dun en plakkerig.
Schraap het deeg uit de kom, schep de kastanjes erdoor en doe het deeg in een grote kom. Houd 1 kastanje apart. Dek goed af met plasticfolie en laat op kamertemperatuur in circa 3 uur rijzen of wacht tot het deeg 2 keer zo groot is geworden. Sla het deeg terug, dek de kom weer goed af met plasticfolie en laat het deeg 4 uur of 1 nacht in de koelkast rusten.
Doe ¾ van het deeg in een briochevorm. Vorm een bal van de rest van het deeg. Maak een gat in het midden van het deeg in de vorm en duw de bal erin. Klop het ei los en bestrijk de brioche met de helft van het mengsel. Laat 1,5 uur onafgedekt rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk de brioche met de rest van het ei. Druk er de kastanje in en bak de brioche in 45 minuten bruin en gaar.
Via