OMG

‘Sterke cannabis sloopt hersenen’

27-11-2015 13:21

LONDEN – Over de gevaren van cannabisgebruik is nog lang niet alles bekend, maar wetenschappers van King's College in Londen hebben er weer een klein stukje kennis over vergaard. Langdurig gebruik van sterkere hasj- en wietsoorten kan leiden tot ernstige hersenproblemen.

Onderzoeker Paola Dazzan legt in Daily Mail uit wat er precies gebeurt met doorgewinterde stoners. "Sterke cannabissoorten hebben een forse invloed op de vezels in je hersenen. En dan maakt het niet uit of je al een medische aandoening hebt of niet. Het probleem is een beetje dat mensen steeds sterkere middelen gaan gebruiken om aan hun fix te komen en dat leidt dan weer tot steeds grotere hersenbeschadigingen." In de praktijk komt het volgens Dazzan neer op depressieklachten, vergeetachtigheid en hallucinaties.

Overigens is vooral extreem sterke cannabis (skunk) gevaarlijk, aldus Dazzan. "Het wordt zaak dat we een beter beeld krijgen van welke soorten cannabis worden gebruikt en in welke mate. Ook moeten we gebruikers beter gaan informeren over de enorme risico's die ze lopen."