OMG

Geen Nutella-potje voor meisje Isis

27-11-2015 13:02

SYDNEY – De gepersonaliseerde Nutella-potjes blijven de Australische media bezighouden. Nadat de potten met het Italiaanse hazelnotensmeersel eerder nog voor hilariteit zorgden, wordt er door de Sydney Morning Herald nu schande gesproken over de actie waarbij fans van Nutella een eigen potje konden bestellen. Het vijfjarige meisje Isis heeft namelijk te horen gekregen dat ze vette pech heeft. Haar naam wordt, om verklaarbare redenen, niet geschikt geacht voor Nutella-potjes.

Moeder Heather Taylor is woedend. Haar zus had voor haar nichtje Isis en haar achtjarige neefje Odhinn potjes besteld met de namen van de twee kids erop. Hartstikke leuk, maar het computersysteem bij Ferrero (de maker van Nutella) dacht er anders over. De twee namen zouden aanstootgevend kunnen zijn. Een boos telefoontje verder, werd het potje voor Odhinn gedrukt, maar die voor Isis werd definitief afgekeurd.

Omdat Ferrero nattigheid voelde, heeft de chef van de Australische tak van het bedrijf, Craig Barker, persoonlijk contact gezocht met Heather. Voor de moeder van de twee kinderen een mooie gelegenheid om Barker eens stevig de waarheid te zeggen. "Jullie doen alsof mijn dochters naam een scheldwoord is. Alleen uit pr-overwegingen krijgt ze nu geen eigen Nutella-potje", foeterde Heather. Echt geholpen heeft het volgens de krant niet, want Isis wordt onder geen beding op het potje gedrukt.

Spuugzat

Voor Heather begint de maat een beetje vol te raken. Ze is het gezeur over de naam van haar dochter spuugzat. "Iedereen weet dat de naam Isis uit de Egyptische mythologie komt. Dat tuig van die doodscultus moeten ze maar Daesh noemen."

Overigens heeft Nutella de keuringsprocedure voor namen expres streng gemaakt. In aanloop naar de actie doken her en der diverse ontwerpen voor Nutella-potjes op die Ferrero absoluut niet in het echt zou willen zien, denk aan Nutella-labels waar de naam Hitler, het woord poepsmeersel of de naam van een concurrent op staat.