OMG

Tuinkabouterkidnapper voor de rechter

01-12-2015 12:37

GÖTEBORG – Een Zweedse tuinkabouterkidnapper heeft zich bij de rechter in Göteborg moeten verantwoorden voor haar daden. De vrouw werd onlangs betrapt toen ze tuinkabouters en andere tuinparafernalia aan het jatten was. Ze bleek toen een strooptocht van vijf dagen achter de rug te hebben. Donderdag hoort de vrouw welke straf de rechter haar oplegt.

Volgens Göteborgs-Posten vonden de tuinkabouterkidnappings ergens in september plaats. De vrouw zou tijdens de verhoren verklapt hebben dat ze graag dingen steelt en dat ze er ook een gewoonte van maakt om haar medicijnen – waarvoor ze die slikt, is niet helemaal duidelijk – met alcohol in te nemen. De ondervragende agenten kunnen uit het verhaal dan ook niets anders opmaken dan dat de vrouw een vorm van kleptomanie heeft.

Donderdag doet de rechter uitspraak in de zaak. Als ze veroordeeld wordt, is dat voor vier diefstallen en het rijden zonder rijbewijs. Het is niet bekend of alle gekidnapte tuinkabouters weer in hun eigen tuin zijn afgeleverd.