Vijf soeprecepten om eens uit te proberen

17-04-2013 13:00

Soep uit blik is voor mietjes. Ook tijdens de lunch. Een aangezien je soep prima een dag eerder kunt maken zet ThePostOnline vijf soeprecepten op een rij om morgen heerlijk mee te lunchen. Of vanavond mee te dineren.

Koele lentesoep

Nodig:
– 1 stengel bleekselderij
– Halve komkommer
– 75 gr. tuinerwten
– 50 gr. tuinbonen
– 50 gr. spinazie
– Half bakje bieslook
– Half bakje muntblaadjes
– 100 gr. geitenkaas
– 6 groene asperges
– 1 snee witbrood, zonder korsten
– Olijfolie extra vierge
– 2 citroenen
– ciderazijn
– 25 ml. gin

Bereiding:
Stop de bleekselderij, komkommer, tuinerwten en -bonen, spinazie, bieslook, munt en geitenkaas in de blender. Snijd de asperges, verwijder de onderkant.

Scheur het brood in stukjes en voeg dat samen met citroensap, olijfolie, ciderazijn en gin in de blender. Voeg er nog 250 ml. water bij en blend de boel glad. Dek het geheel af en laat het een uur koud worden in de koelkast. Dan is je soep klaar.

Via

Pompoensoep

Nodig:
– 1 el zonnebloemolie
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel chillipoeder
– 1 kg pompoen in stukjes gesneden
– 1 ltr. groentebouillon
– 100 ml zure room
– Vers gemalen peper naar smaak

Bereiding:
Smoor het gesnipperde uitje tot ‘ie glazig is. Voeg dan de knoflook, koriander, komijn en chillipoeder toe.

Meng daarna de bouillon en de pompoen in de pan en laat het geheel koken, ongeveer 20 minuutjes op laag vuur. Laat de soep een beetje afkoelen en pureer het daarna.

Doe een lepel zure room erdoor en zet het geheel op zacht vuur. Het mag niet gaan koken. Serveren met wat fijngehakte koriander.

Via

Citroen-knoflooksoep met garnalen

Nodig:
– 1 bol knoflook
– 2 sjalotjes
– 1 citroen
– 50 gram pijnboompitten
– 1 Spaanse peper
– 4 grote garnalen zonder kop, met schaal
– 2 eetlepels olijfolie
– 3 eetlepels witte wijn
– 1 liter groentebouillon
– 100 ml slagroom
– 1 theelepel kurkumapoeder (geelwortel)
– 2 eetlepels fijngesneden korianderblad
– Zout en peper

Bereiding:
Snijd de knoflook en de sjalotjes in grove stukken. Rasp de citroen en schil hem daarna. Pers hem daarna uit.

Snijd de Spaanse peper in ringetjes nadat je deze hebt schoongemaakt. Schil daarna de garnalen en snijd deze in drie stukjes.

Verhit olijfolie in een pan en doe de knoflook, sjalotjes, de helft van de pijnboompitjes, Spaanse peper en garnalenschillen in. Voeg de drie lepels witte wijn toe, even laten koken en dan de groentebouillon, twee eetlepels citroensap en de geraspte schil toe. Ongeveer 30 minuten laten koken.

Zeef de soep en meng het vloeibare gedeelte met de slagroom. Op smaak brengen met de koriander, de peper en zout en eventueel wat citroensap. Bak de garnalen in een andere pan bruin, rooster de pijnboompitjes en stop alles in één bord. Klein beetje verse koriander erover, en klaar.

Via

Avocado koriandersoep

Nodig:
– 4 avocados
– 1 sjalot, fijngehakt
– 800 ml. kippenbouillon
– 2 el. tomatenpuree
– 1 theelepel hot sauce
– 1 el. vers limoensap
– 1 el. tequila
– 2 el. verse koriander
– Zout en peper
– 2 el. zure room

Bereiding:
Pureer de avocado, sjalotten, kippenbouillon, tomatenpuree, hot sauce, limoensap en tequila in een blender. Bewaar een beetje koriander en gooi de rest ook bij het mengsel. Op smaak brengen met peper en zout.

Doe dit alles in een kom, dek het geheel af en laat het twee uur in de koelkast staan. Garneren met koriander in koude kommetjes. Lekker om een beetje zure room door je koude serveermengsel te doen.

Via

Courgettesoep met roomkaas en zalm

Nodig:
– 2 courgettes
– 1 teentje knoflook
– 700 ml. bouillon
– 1 ui
– 100 gr. roomkaas met kruiden
– 80 gr. gerookte zalm. Spekjes kunnen ook.
– Verse basilicum

Bereiding:
Fruit de uitjes in wat olijfolie en voeg de courgette toe. Pers de knoflook en laat die tien minuutjes met het geheel warm worden.

Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep vijf minuten doorkoken. Snijd ondertussen de zalm in dunne reepjes om de soep straks mee te garneren. Mocht je met spekjes werken: bak de spekjes.

Laat de soep afkoelen en pureer het mengsel tot een gladde substantie. Voeg de roomkaas toe tot deze gesmolten is. Garneren met de zalm of spekjes en de basilicum en klaar!

Via