OMG

Gemeente heet kinderen welkom op universiteit

02-12-2015 14:02

UPPSALA – Van uitmuntende docenten kun je er eigenlijk nooit genoeg hebben, maar de Zweedse universiteit van Uppsala is door een blunder wel hele jonge leraren en leraressen gaan werven. Duizenden kinderen in Täby, net buiten Stockholm, hebben een brief gekregen met de boodschap dat ze zijn toegelaten tot de lerarenopleiding van de universiteit.

Volgens de plaatselijke krant UNT waren de ontvangers van de brief in sommige gevallen nog maar zes jaar, de oudste ontvanger veertien. Kids kunnen natuurlijk ambitieus zijn, maar om nou op zo'n jonge leeftijd aan wetenschappelijk onderwijs te beginnen. "Natuurlijk zijn de kinderen uit onze gemeenschap erg slim en hebben we een tekort aan leraren, het lijkt ons toch ook wel beter om eerst de basis- en middelbare school af te maken", aldus Patrik Forshage van de gemeente Täby in de krant.

Dat de kleine kinderen een brief van de universiteit hebben gekregen, blijkt een fout te zijn van de gemeente. Kennelijk wordt zowel het drukwerk voor basisscholen als voor de universiteit vanuit de gemeente verstuurd. Iemand bij de gemeentelijke drukkerij had even niet op zitten letten en een paar adressenlijsten verwisseld. De kids hadden eigenlijk een brief moeten krijgen om ze welkom te heten op school na een welverdiende kerstvakantie.