OMG

Baldadige kruidenier pest Tesco

02-12-2015 15:23

LONDEN – Een kruidenier in Zuidwest-Londen heeft zijn Union Convenient Off Licence-winkeltje vorig jaar een likje verf en een nieuwe naam gegeven. Het viel aanvankelijk alleen zijn vaste klanten op, maar inmiddels zijn de Britse media op zijn zaak gedoken. De winkelier heeft zijn bedrijf namelijk Tesos Express genoemd en dat lijkt wel heel veel op de Express-winkels van supermarktreus Tesco. Dat ook de kleuren hetzelfde zijn, zou hem weleens geld kunnen kosten.

Waarom de heibel rond de Tesos Express nu ineens losbarst, is een raadsel, maar in Evening Standard laat een medewerker weten dat zijn baas zich geen zorgen maakt. "Het is al meer dan een jaar zo, dus hij denkt niet dat de grote jongens hem nu ineens gaan opzoeken", aldus de man die liever anoniem blijft. Dat de ondernemer voor de naam Tesos Express en de kleuren van Tesco heeft gekozen, is volgens zijn medewerker gedaan om sneller naamsbekendheid te vergaren.

Dat laatste is hem zeker gelukt, maar tegen welke prijs? Een woordvoerder van Tesco laat al weten dat de supermarktketen passende maatregelen overweegt. Volgens een merkenrechtadvocaat heeft de winkelier straks net als in monopoly twee keuzes: terug naar af of direct naar de gevangenis.