OMG

Politie betaalt voor gestolen bakspullen

02-12-2015 16:40

PORTSMOUTH – Politieman Michael Kotsonis werd afgelopen week opgeroepen vanwege een diefstal in een winkel in het Amerikaanse Portsmouth in de staat New Hampshire. Aangekomen op de plek van bestemming deed de agent wat niemand had zien aankomen. Hij arresteerde de dievegge niet, maar hij betaalde voor de gestolen waar. De vrouw had bakspullen gejat voor de verjaardagstaart van haar kindje.

Kotsonis had gehoopt dat zijn actie onder de pet zou blijven, maar dat is niet gelukt, de lokale krant The Portsmouth Herald kreeg er lucht van. De negentienjarige agent zegt dat hij het niet heeft gedaan voor een schouderklopje. "Dit soort dingen doe je omdat je dat moet doen. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om de kinderen van de vrouw te duperen. Die konden er helemaal niets aan doen."

Helemaal volgens de wet is het optreden van Kotsonis niet, maar zijn baas steunt hem in ieder geval. "Mike heeft gedaan wat hij nodig vond. En ik kan je verzekeren, de kinderen zijn hem dankbaar", aldus politiebaas Frank Warchol.