OMG

Vrouw krijgt boete voor jatten reddingsvest

03-12-2015 13:49

XI‘AN – Een 64-jarige Chinese vrouw heeft een boete van bijna 250 euro gekregen omdat ze een reddingsvest uit een vliegtuig had gejat. De vrouw vloog met Cathay Pacific van Xi’an naar Taipei in Hongkong toen ze onder haar stoel het reddingsvest vond. Ze nam het ding mee omdat ze dacht dat het een souvenir was.

Voor de rechter speelde de Chinese de vermoorde onschuld, maar de rechter trapte daar niet in. Hij zei dat ze het leven van een andere passagier in gevaar had kunnen brengen door het wegnemen van het reddingsvest en dat daarom een boete op z’n plaats was. De advocaat die de vrouw bijstond, wierp tegen dat het de verantwoordelijkheid van Cathay Pacific is om steeds te controleren of er onder iedere stoel een reddingsvest ligt. De rechter zei dat geen enkele luchtvaartmaatschappij kan vermoeden dat iemand zo dom is om een reddingsvest te stelen.

Uiteindelijk ging de vrouw akkoord met de boete, maar ook dat ging niet zonder slag of stoot, meldt de Chinese website Apple Daily. Tegen de rechter zei ze dat ze niet genoeg geld op zak had. Toen de magistraat de straf om wilde zetten in een week gevangenisstraf, toverde de Chinese spontaan het hele bedrag tevoorschijn en mocht ze nadat ze had betaald vertrekken.