OMG

Donor komt met sperma-app

06-12-2015 14:14

LONDEN – Declan Rooney, die zegt de meest succesvolle spermadonor van Groot-Brittannië te zijn, heeft nu zijn eigen smartphone-app. De 43-jarige man kwam vorig jaar al in het nieuws toen hij via zijn website en Facebook sperma aanbood. Nu biedt hij zijn diensten aan via een app, als gratis alternatief voor spermabanken.

Sinds hij vorig jaar maart is begonnen met het doneren van sperma is Rooney inmiddels de vader van maar liefst 54 kinderen, waarvan er vijftien nog geboren moeten worden, zo vertelt hij aan Daily Mirror. Hij richt zich voornamelijk tot alleenstaande vrouwen, lesbische stellen en koppels die wanhopig een kind willen. Hij vindt zelf dat hij niks illegaals doet. "Ik ben een aardige vent, waarom kunnen mensen niet begrijpen dat ik dit alleen doe om mensen te helpen?"

Hij heeft enkele kinderen ook al gezien, aangezien hij bij verschillende stellen is langsgeweest voor een tweede ronde donaties. Rooney benadrukt dat hij zijn sperma niet levert in ruil voor geld of een andere vorm van beloning, hij vraagt slechts reiskostenvergoeding. "Mensen uit het buitenland hebben contact met me opgenomen en bieden me gratis vliegtickets aan. Maar dat doe ik niet, vliegen is slecht voor mijn zwemmertjes."

Zijn meest opvallende donatie vond plaats in een museum, waarbij hij zijn sperma, verkregen op het invalidetoilet, in een koffiekopje overhandigde aan een vrouw. "Mensen denken dat spermadonor zijn makkelijk is, maar er komt een hoop bij kijken."