OMG

XL-kippenei bevat nog een ei

06-12-2015 17:19

STOKE-ON-TRENT – Emma Postlethwaite houdt wel van een eitje. Dus besloot ze om zelf wat kippen in haar tuin in het Britse Stoke-on-Trent te houden, zodat ze altijd een voorraadje heeft voor haar twee kinderen en man. Deze week ontdekte ze een uit de kluiten gewassen exemplaar in het kippenhok. Toen ze het ding boven de pan open brak, viel er tot haar verrassing nog een ei uit.

Haar man, Damien (34), filmde het moment dat zijn vrouw het XL-ei van maar liefst 167 gram brak. "Wat is dit! Nog een ei. He lijkt wel een zo'n Russische houten pop, een matroesjka", roept Emma (33) lachend in de video. Vervolgens breekt ze het tweede ei, dat tot hun verbazing helemaal intact is. "Ei! Roept haar zoontje Austin (2) enthousiast."

Kip Wendy van acht maanden had het ding op donderdag gelegd. "We hebben vier kippen gekocht in oktober. We houden ze in onze tuin en eten de eieren die ze leggen. Toen ik donderdag het hok opende, zag ik een gigantisch ei liggen. Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik heb nog nooit zo'n groot ei gezien, ik wist niet dat het mogelijk was", vertelt Emma in Herald Express.

Kippeneieren wegen gemiddeld zo'n 60 tot 75 gram. Een ei van deze grote, is vrij zeldzaam. Volgens deskundigen kan een kip een groot ei leggen als ze ergens van geschrokken is. Het eerste ei blijft steken waardoor het tweede ei samenkomt met het eerste ei, dat vervolgens een grotere schaal vormt.