OMG

‘Mannen op Tinder gaan voor grote borsten’

07-12-2015 13:33

MANCHESTER – Vrouwen met grote borsten vallen op datingapp Tinder meer in de smaak dan dames die een minder prominente boezem hebben. Dat blijkt volgens Daily Mail uit een experiment met fictieve profielen.

Onderzoekers maakten twee bijna identieke Tinderprofielen aan onder de naam Carla, een 24-jarige blondine uit Manchester. Op de ene reeks profielfoto's had Carla een bescheiden cupmaat, op de andere waren haar borsten flink opgepompt met Photoshop. Vervolgens gingen ze met beide Carla's op zoek naar een vent.

Met beide profielen werd voor duizend mannen naar rechts geswipet, waarmee je op Tinder kunt aangeven dat je iemand wel ziet zitten. De Carla met grote borsten kreeg 809 matches, ruim 200 meer dan haar tweelingzus zonder dubbel D.

De twee vrouwen werden ook anders benaderd. Zo waren mannen meer geneigd iets te zeggen over het uiterlijk van de Carla met een grote voorgevel en kwamen bij haar ook meerdere seksueel getinte opmerkingen binnen. De reacties op het andere profiel waren bedachtzamer en minder gericht op de looks van de vrouw.