OMG

Bewoners balen van electriciteitskabels

11-12-2015 13:42

HANGZHOU – Bewoners van een appartementencomplex in een dorp bij Hangzhou waren niet echt blij toen ze in hun nieuwe huizen trokken. Ze hebben ruimte zat, maar elektriciteitskabels die dwars door de huizen zijn getrokken, verpesten hun wooncomfort.

Het gaat niet om een paar kleine draden die wat ongelukkig door het gebouw zijn getrokken, blijkt uit foto’s op de website NetEase. De dikke kabels, vaak ook nog knullig samengebonden, zijn bijvoorbeeld dwars door het trappenhuis aangelegd. Mensen moeten daardoor bukken als ze via de trap naar hun huis willen. Maar er is ook een geval waarbij de bewoner op zijn hurken door de voordeur moet om de kabels te ontwijken. Anderen hebben kabels dwars door de badkamer of het toilet lopen.

Volgens NetEase wisten de bewoners van de kabels, maar dachten ze dat het een tijdelijke maatregel was. Dat blijkt in sommige gevallen niet zo te zijn. De aannemer wast de handen in onschuld en wil de kabels, soms wel 15 centimeter dik, best omleggen, maar dat kost de bewoners 20.000 yuan, zo’n 3000 euro en daar passen de bewoners voorlopig voor.