OMG

Kerstbomen kunnen ziekmakend zijn

14-12-2015 12:29

LONDEN – Last van een loopneus of hoest tijdens de feestdagen? Wetenschappers waarschuwen ervoor dat de kerstboom in huis hier de oorzaak van kan zijn. Een op de drie Britten ervaart gezondheidsklachten na het in huis halen van de kerstboom en dat is ernstiger dan het op het eerste gezicht lijkt, meldt Mirror. De kerstboom kan zelfs een levensbedreigende longontsteking veroorzaken.

Volgens Mirror kan schimmel in de kerstboom schuldig zijn aan een snotneus of een zere keel. En hoe langer de boom in huis staat, des te erger de gezondheidsklachten. Dan maar een kunstboom? Pas dan maar op voor de laag stof in de nepperd die eveneens problemen veroorzaakt.

Brits onderzoek toont aan dat 35 procent van de ondervraagde mensen meer last hebben van hooikoortsklachten tijdens de feestdagen. De meeste klachten zijn te herleiden naar de rijk versierde spar.

Klachten die bij het kerstboomsyndroom horen zijn een jeukende neus, tranende ogen, een piepende ademhaling, hoesten, pijn op de borst en slapeloosheid. Wetenschappers hebben aangetoond dat de klachten toenemen in aanloop naar de kerst. De knappe koppen van Ustate Medical University onderzochten een groot aantal kerstbomen en troffen bij 53 exemplaren schimmelvorming aan in de naalden en schors.