OMG

‘Stena-kat’ wil emigreren naar Polen

14-12-2015 18:52

STOCKHOLM – Zweden zijn in de ban van de 'Stena-kat'. Het dier deed afgelopen weekeinde verwoede pogingen om aan boord van de veerboot naar Polen te komen. Een video waarmee rederij Stena Line op zoek gaat naar het baasje van het beest, gaat momenteel viral.

Poolse reizigers ontdekten de roodharige verstekeling in hun auto toen ze na een vakantie in Zweden in de haven bij Karskrona arriveerden om de veerboot terug naar de Poolse havenstad Gdynia te pakken.

Op een video op Facebook is te zien hoe een medewerker van Stena Line probeert te voorkomen dat de brutale en reislustige kat aan boord stapt om zijn nieuwe Poolse vrienden naar Gdynia te volgen. Stena Line roept op het baasje van 'Stena-kat' te vinden zodat ze nog voor de kerstdagen worden herenigd.

Knuffelen

''Een heerlijke, sociale en aanhankelijke kat met geknipte nagels die houdt van knuffelen en spelen met kerstballen. Help Stena-kat de weg naar huis te vinden zodat zijn baasje een prachtig kerstcadeau krijgt'', schrijft de rederij op Facebook.

Momenteel verblijft de kat bij medewerkers van de maatschappij. ''Ik ben overtuigd van de goede afloop van dit verhaal'', zegt de woordvoerder van Stena Line in de regionale krant Sydöstran. ''We zijn op zoek naar de eigenaar, maar als we die niet vinden zijn er genoeg andere mensen gecharmeerd van de kat. Het zal geen probleem opleveren een nieuw huis voor hem te vinden."