OMG

Ober geeft 32.000 dollar terug aan gasten

18-12-2015 19:56

FRESNO – Een ober uit Californië heeft zijn karma een flinke boost gegeven met een goede daad. Hij vond woensdag een tas met maar liefst 32.000 dollar cash bij een van de tafels waar net een familie had zitten eten. Hij aarzelde niet en besloot de tas terug te geven.

In de tas zat geld dat de familie Gonzalez had verdiend met hun familierestaurant en de verhuur van appartementen. Moeder Berta was met haar zoon en dochter onderweg naar de bank om het geld te storten toen ze trek kregen. Ze besloten een hapje te gaan eten bij restaurant Applebee's in Fresno. Na lekker te hebben getafeld, dacht geen van de drie meer aan de tas met geld.

"De schrik sloeg ons om het hart toen we ontdekten dat we de tas waren vergeten", vertelt dochter Erika over het moment dat ze zich realiseerden dat ze het geld waren kwijtgeraakt. Maar ze hadden geluk. De ober van het restaurant, die anoniem wil blijven omdat hij geen behoefte heeft aan publiciteit, was zo netjes geweest om de tas met een groot aantal briefjes van 100 dollar aan de politie te overhandigen. "Het is een mooi kerstverhaal", aldus een woordvoerder van het lokale politiebureau.