OMG

Deense politie pruimt naaktfoto’s niet

19-12-2015 07:56

KOPENHAGEN – De Deense kunstenares Mathilde Grafström is woedend. De politie in Kopenhagen heeft een openbare tentoonstelling met naaktfoto's weggehaald omdat het onfatsoenlijk zou zijn en dat is bij Grafström in het verkeerde keelgat geschoten. Tegenover TV2 zegt ze dat ze Deense vrouwen juist enorm helpt met haar blootfoto's.

"Ik maak mijn foto's zodat jonge vrouwen kunnen zien hoe mooi ze eigenlijk zijn. Ik zorg ervoor dat ze een positiever zelfbeeld krijgen. Als we alle negatieve emoties over ons lichaam weg zouden laten, blijft alleen prachtige natuurlijke schoonheid over", aldus Grafström.

Met de foto's wil Grafström laten zien dat een normaal vrouwenlichaam zo mooi is dat het door iedereen gezien mag worden. Dat de politie daar kennelijk anders over denkt, gaat er bij de kunstenares niet in. "Wat ik op mijn foto's laat zien, zie je ook in het kleedlokaal van het zwembad." Dat een plastisch chirurg uit Kopenhagen wel zonder problemen mag adverteren met een paar blote borsten, maakt de woede van Grafström alleen maar groter. "Ik laat tenminste echte borsten zien en ik vind het dan ook schokkend dat ze dit obsceen vinden, maar een paar 'plastic advertentieborsten' niet."