OMG

Vrouw eet iedere dag kerstdiner

21-12-2015 21:01

BRISTOL – Jayne Winteringham is dol op een lekker kerstdiner. De Britse geniet er zo van dat ze vijftien jaar geleden heeft besloten om zichzelf iedere dag een lekker kerstmaal voor te schotelen.

Dat wil zeggen dat Jayne sinds 2000 iedere dag spruitjes, worteltjes, aardappelen en gevulde of gebraden kalkoen eet. "Ik ben dol op gebraden vlees. Dat kan ik echt altijd eten, of het nou winter of zomer is", vertelt Jayne aan Mirror. Volgens Jayne dient haar eetpatroon ook nog eens een goed doel. Haar gewicht is namelijk al jaren stabiel en dat komt volgens de vrouw door haar constante eetgewoonten. "Ik kom nooit een kilo aan en ik heb nog steeds dezelfde kledingmaat als toen ik achttien jaar oud was. Ik eet altijd dezelfde hoeveelheid calorieën, daarom verandert mijn gewicht nooit."

Winteringham laat de krant weten dat ze nooit genoeg krijgt van het uitgebreide diner, waar ze mee begon toen haar kinderen de deur uit gingen. "Het is gewoon altijd een fijn einde van de dag", zegt ze. "Daarbij is het voedzaam en makkelijk om te maken." Sommige van haar vrienden denken daar trouwens anders over. "Er zijn wel mensen die vinden dat ik gek ben."

Hoewel Jayne dus iedere dag een kerstdiner voor zichzelf maakt, blijven de kerstdagen ook speciaal voor haar. "Dan maak ik het met mijn kinderen en drinken we wijn en champagne", aldus Jayne, die ook zegt dat ze haar menu dan wel een beetje aanpast. "Ik maak het dan wel wat specialer, met andere sausjes en andere groenten."