Zelf maken: pittige groene curry

16-05-2013 17:00

Beviel de kant-en-klare groene curry uit de plastic bakjes waar alleen kokosmelk bij moest? Mooi. Tijd om het naar een hoger niveau te tillen en je eigen curry te produceren. Leuk: helemaal aan te passen naar wens. Voor de scherptebeginners tot de pro’s.

Voor een milde curry, gebruikt slechts twee rode pepers. Gemiddeld drie en als je de heftige dingen aan kunt vier.

Ingredienten

– Rode pepers
– Olie (zonnebloem, rijst of olijf, 3 el.)
– Citroengras (bij 2 pepers 1, bij 4 pepers 2)
– Gember (3 el.)
– Sjalotjes (twee)
– Vissaus (1 el.)
– Koriander, 7 tot 10 gram. Afhankelijk van hoe gek je bent op de specifieke smaak van dit kruid
– Suiker (2 tl)
– Knoflook (drie flinke tenen)
– Kokosmelk (400 ml.)

Hoe?

Snijd de rode pepers zo klein mogelijk. Net als het citroengras, de sjalotjes en de koriander. Voeg dat alles samen met de gember, vissaus, suiker en knoflook. Net zolang in de blender stoppen of staafmixen tot het een redelijk egale pasta is. Kan een paar minuutjes duren.

Warm de pasta een paar minuten op in een wok. Minuutje of 5. Doe geen olie in de pan, dan komen de smaken goed vrij. Vuur dus niet te hoog zetten om aanbranden te voorkomen.

Nu kun je vlees, vis of tofu marineren in de pasta tijdens het gaar worden. Voeg de kokosmelk toe en meng het geheel. Groenten naar wens bij doen, rijst koken en daar is je groene curry.

Originele recept via Allerhande.

Bron beeld