Opinie

De beste bonusquote van 2015: Arnon Grunberg sloopt DWDD, totaal

28-12-2015 11:01

 

“Ik zal nog eerlijker zijn, dat programma van je is naargeestiger dan je hoofdredactrice, het is een belediging voor iedereen die de lagere school heeft afgemaakt, maar het is geen – ik herhaal: géén – oorlogsmisdaad. Jij bent geen – ik herhaal: géén – oorlogsmisdadiger. Het zou heel goed kunnen dat je een akelig mens bent, maar akelige mensen moeten er ook zijn. En ik had op 30 september 2015 de voorspellende droom dat jij en ik, Matthijs, twee joodse homo’s zouden worden.

Menig presentator die Dieuwke Wynia als eindredactrice heeft, zou dagelijks aan automutilatie gaan doen. Jij doet dat voor zover we weten niet, maar makkelijk zul je het ook niet hebben met haar.”

 

Begin oktober schreef Arnon Grunberg in zijn dagelijkse column op de voorpagina van de Volkskrant een stukje waarin hij het infantiele Vara-vehikel DWDD sloopte. Als reactie daarop twitterde DWDD-eindredacteur Dieuwke Wynia dat Grunberg nooit meer welkom is. Vervolgens deed Grunberg wat hij het beste kan: schrijven. In Humo schreef hij een brief aan Matthijs van Nieuwkerk. Die brief is zo grappig en tegelijk zo waar dat het bij deze dé Bonusquote van 2015 is.

Trouwens Arnon, kun je in 2016 een keer Het Glazen Huis kapotschrijven? Dan win je bij dezen ook alvast de Bonusquote van 2016.