OMG

Baby komt ter wereld in tankstation

07-01-2016 16:29

ROTTERDAM – Een vrouw is donderdagmiddag in een tankstation op de Capelseweg in Capelle aan den IJssel bevallen van een dochtertje. De hoogzwangere was met haar partner op weg naar het Erasmus Medisch Centrum, maar het stel realiseerde zich onderweg dat ze dat ziekenhuis niet zou halen.

De vrouw draaide bij een verkeerslicht het raampje van de auto open en riep tegen agenten in het politiebusje ernaast: “Ik ben aan het bevallen!”

De politiemensen vonden het raadzaam naar het dichterbij gelegen IJsselland Ziekenhuis te rijden. Een agente stapte in de auto van het echtpaar, haar mannelijke collega reed met toeters en bellen voorop.

Sluiten

Op de Capelseweg werd duidelijk dat ook dat ziekenhuis niet gehaald zou worden. De twee auto's stopten bij een tankstation. Volgens de politie voelden de medewerkers van het tankstation haarfijn aan wat er stond te gebeuren. Ze sloten het filiaal en spanden linten zodat het terrein niet kon worden opgereden.

De baby kwam snel en gezond ter wereld en werd verwarmd met dekens uit de politiebus. Ambulancepersoneel bracht moeder en dochter alsnog naar het ziekenhuis. Het gaat goed met ze.