Horrorbeelden uit Syrië schokken de wereld, maar de VN heeft geen zin in een onderzoek. Het enige echte nieuws zijn de gifgasbeelden uit Syrië. ThePostOnline las ook nog wat andere zaken.
Wanneer vallen we Syrië eindelijk eens binnen?
Is het nu eindelijk eens genoeg? Wereldwijd kijken we alweer een paar jaar toe hoe Syrië zichzelf te gronde richt. Assad ontpopt zich als de nieuwe Saddam. De horrorbeelden van veronderstelde gifgasdoden doen denken aan Halabja. Vanuit onze leunstoel zeggen we dat we niet mogen ingrijpen, omdat we hopen op een vreedzame oplossingen. De Volkskrant kan zelfs bijna niet geloven dat Assad zoiets gemeens zou doen met zijn eigen mensen. Hou op met dagdromen en tegenargumenten verzinnen. Het wordt tijd om naar binnen te trekken, net als in Irak. Die kinderen zijn toch echt gestikt. Dat zijn geen acteurs die zich voor dood houden, beste Volkskrant en beste Verenigde Naties. Soms komt vrede uit de loop van een geweer. Het Iraakse volk werd bevrijd van een Midden-Oosten monster, omdat de wereld de gewelddadige waanzin niet langer tolereerde. Punt. Grijp in. Het is mooi geweest.
Rabo-bank pijnen
En is het nu eindelijk ook eens over met dat heilige gehuichel bij de Rabo-bank? De bank die zich altijd presenteert als een schattige coöperatieve bank voor boeren en buitenlui blijkt keihard Angelsaksisch kapitalistisch. De Volkskrant (papieren editie) soms vijf hoofdpijn dossiers op waar je meer migraine van krijgt dan van een weekendje doorhalen op Lowlands. 1) De bank is de koning van het verstrekken van slechte kredieten 2) die coöperatiestructuur is niet meer dan een laf marketingvehikel, want de raad van bestuur trekt steeds meer macht naar zich toe 3) het bestuur is lekker met zichzelf bezig en regeert niet (egootjes vechten om een plaatsje in de Raad van Bestuur) 4) Rabo deed lekker mee aan de Libor-oplichterij 5) de Rabo-certifaathouders, soort aandeelhouders, dumpen hun spullen omdat ze geen vertrouwen meer hebben in de zalvende smoesjes van Rabo. Conclusie: Rabo is een provinciaalse bank met stadse streken. Dat zijn vaak de gevaarlijkste types. Lui die met de neus omhoog rondlopen in het achterland. Gebrek aan concurrentie en tegenspraak leidt in de regio vaak tot zelfingenomen en hautain gedrag.
Cameron gaf opdracht ingrijpen The Guardian
Nog een kwaadmaakmomentje. Is David Cameron wel helemaal goed bij zijn hoofd? Hij gaf persoonlijk opdracht om geheime dienstinformatie uit computers van The Guardian te laten verwijderen. Cameron handelt als een soort Rabo-filiaal houder. Een likkerige laffe man die indruk wilde maken op baasje Obama. Wat zegt Obama over de actie? ‘Het is niet gepast om burelen van een mediabedrijf binnen te komen om de vernietiging van harde schijven te overzien.’ Poetin jent terecht: lekkere persvrijheid in Engeland.
Sneijder nog steeds in de hoek
Meneer Van Gaal, uw punt is gemaakt hoor. Wesley Sneijder traint zich helemaal gek en scoort alweer lekker bij z’n Turkse club. Waarom wordt hij niet geselecteerd voor een potje tegen Andorra? Soms kun je kinderen ook té lang in de hoek laten staan? Na een tijdje plassen ze dan in hun broek of gaan ze andere kinderen afleiden…
Wilders scoort pijnlijk puntje
Arme Jeroen Dijsselbloem. Hij verhoogt de belastingen, maar moet ook nog wat geld overmaken aan Griekenland. Twee afspraken waaraan hij zich heeft gecommitteerd. Wilders tweet er vervolgens weer vrolijk op los.
Egypte op weg naar vuile oorlog à la Chili
The New Yorker vindt dat de situatie in Egypte – tussen de militairen en moslimbroeders- lijkt op het juntatoestanden in Chili in de jaren zeventig. Leuk bedacht, maar toch een groot verschil. Chili kwam in handen van Pinochet die zich liet adviseren door de Chicago-boys, de Amerikaanse vrije markt gelovigen. De militairen in Egypte geloven helaas in niets. Die geloven in stinkende macht. Amerika heeft nu geen enkele invloed, behalve dan het sturen van wapens. Aan de militairen. Deze engerds helpen de oude dictator zelfs met een helikopter uit de gevangenis.
Elsevier journalist eist ontslag Evert Santegoeds
Gerlof Leistra is de uitgesproken crimejournalist van Elsevier. Gerlof heeft altijd een mening. En ook vaak een mening over collega’s. Vanochtend vraagt hij zich af waarom Evert Santegoeds nog bij De Telegraaf werkt, nadat hij Badr Hari zo fijn influisterde wat hij en Estelle allemaal moesten zeggen.’Merkwaardig dat roddelkoning Evert Santegoeds na zijn gedraai en gelieg in de zaak van Badr Hari nog voor De Telegraaf mag schrijven!’
Einde van gereformeerde blufondernemer
Jan Baan was ooit – in de vorige eeuw nog – een gevierd ondernemer. De stijl-calvinistische IT-enterpreneur was miljardair op papier, maar bleek een modale miljonair in de praktijk. Zeker nadat bleek dat de boekhoudcijfers niet klopten. Nu moet hij uit armoede ook zijn villa verkopen, zo suggereren onze cijfervrienden van Follow The Money.
SBS knalt lekker door
SBS sprint lekker weg dit seizoen: 1,1 miljoen kijkers voor zowel Dr. Tinus als Hart van Nederland En Johnny rent naar een record met zijn interviewshow: 993.000.
Goed nieuws uit Noord-Korea
Het was geen fijne nieuwsochtend. Daarom hier nog wat hoop. In het grensgebied tussen Noord en Zuid-Korea vliegen vredesduiven.