Meatless monday

02-09-2013 17:00

Weinig hippers in voedselland op dit moment dan superfood. Van fruit tot vis en van zaadjes tot groenten. In die laatste categorie is in de subcategorie peulvruchten ook de doperwt te vinden. Met 300 gram doperwtjes zit je aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K. Ook vind je veel vitamine C in het groene bolletje. Naast veel vitamine A, B1, B2, B3, B6, B11 en E, vind je ook veel mineralen als kalium, fosfor, zink, magnesium, koper en ijzer in de erwt. Wat dat allemaal doet, moet je maar even googlen. Vanavond op het menu: doperwtjessoep met koriander.

Soep: in het boodschappenmandje

– 3 el olijfolie
– 1 ui
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 groen pepertje, zonder zaadlijst en gesneden
– 1 kilo doperwtjes, uit het vriesvak
– 30 g verse koriander, gehakt
– 800-900 ml groentebouillon
– mespuntje suiker
– versgemalen peper enzout

Aan de bak

Snipper de uit, pers de knoflook en gooi deze samen met wat peper en de olijfolie in een pan, op middelhoog vuur. Laat ze een minuut of vijf pruttelen.

Doe nu de doperwtjes erbij en laat het geheel tien minuten sudderen. Maak ondertussen de bouillon klaar en voeg die zodra deze net van de kook is toe aan de doperwtjes, samen met de koriander.

Voeg de suiker toen en maak het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
(Recept via)

Heerlijk met zelfgemaakt knoflookbrood, bruchetta en een fijne quinoasalade.