Zin in Italiaans? Ook dat kan prima op meatless monday. Een heerlijke verse tomatensoep met basilicum en cannelloni met spinazie en ricotta staan vanavond op het vleesloze menu.
Nodig:
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 sjalotten
– 2 tenen knoflook
– 750 gram rijpe tomaten
– 2 theelepels paprikapoeder
– 750 ml kruidenbouillon
– 15 gram verse basillicum
Aan de bak
Snijd de sjalotten en knoflook en fruit ze in de twee lepels olijfolie tot ze glazig zijn. Snijd ondertussen de tomaten in hele kleine stukjes en doe die er samen met het paprikapoeder in de pan. Bak het mengsel zo’n 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de kruidenbouillon en kook de soep nog zo’n 10 minuten. Pureer het geheel met een staafmixer en breng het daarna op smaak met peper en zout. Snij de basilicum fijn en gooi ze op het laatste moment door de soep. Eventueel garneren met een paar overgebleven hele blaadjes staat leuk.
Nodig:
– 500 gram bladspinazie
– 450 gram ricotta
– 15 gram verse basilicum
– 25 rolletjes cannelloni
– 10 deciliter tomatensaus
– 2 bolletjes mozzarella
– peper
– nootmuskaat
Aan de bak
Verwarm de spinazie op laag vuur. Hak de basilicum fijn en meng deze in een kom met de ricotta en de spinazie. Strooi er naar smaak wat peper en nootmuskaat bij. Vul de cannellonirolletjes met het mengsel.
Schenk ongeveer de helft van tomatensaus in een ovenschaal en leg de rolletjes erin. Verdrink de rolletjes in de ovenschaal met de rest van de saus. Snijd de mozzarella in plakjes en leg die er bovenop. Zorg dat je de oven alvast hebt voorverwarmd op 200 graden en doe de ovenschaal daar 35 minuten in.