Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.
Hallo daar! Laatst had ik zin om te schransen. Nu heb ik twee perfecte maaltjes die precies goed zijn voor zo’n bui, en dat zijn de spaghetti die ik laatst at (klik!) en bami. Dan heb ik zin om een vet dik bord vol met heerlijk sappig-niet-teveel-moeten-kauwen-wel-lekker-veel-smaak-eten weg te werken!
300gr kipfilet
300 gr nasi/bami groentes
1 pakje bami speciaal Conimex
2 eieren
5 mie nestjes
euroshopper kroepoek (veel voor weinig!)
Remia kant en klare satésaus
Je bakt de kip in een wok en als die gaar is, voeg je de groentes er aan toe. Ondertussen kook je de mie nestjes in 8 minuten gaar. Bij de kip en groentes doe je de bami-kruidenmix en wat water en dit laat je pruttelen. Ondertussen bak je een ei (zonder te keren, het allerlekkerst).
En je maakt de satésaus door ‘m even in de magnetron op te warmen. Op je bord begin je met de mie, daarop de kip en groentes, dan een ei, de satésaus, eventeel ketjap en gebakken uitjes en je eet iedere hap die je neemt, met een kroepoekje. Heerlijk.
Wat mij betreft een HELE lekkere maaltijd. Ook ultiem geschikt voor als je met heel veel mensen eet. Vooral ook omdat je best veel pannen gebruikt en ik dat voor alleen met mezelf teveel werk vind. Of naja, vooral teveel afwas. Maar als je met een groep bent is het qua boodschappen én afwas een top-recept!