Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.
Hallo! Gister was het vega maandag en daarom at ik uiteraard geen vlees. Kwam wel goed uit, want zoals je gister las ben ik blutter dan blut en op vlees besparen is dan altijd goed :) Ik had nog in huis: room, basilicum, pijnboompitten, aubergine en pasta. En besloot daarmee een romige pasta pesto te maken. En het was ver-ruk-ke-lijk.
10gr verse basilicum
ongeveer 5 eetlepels kookroom
30gr pijnboompitten
30gr parmezaanse kaas
spaghetti voor één persoon
1/3 aubergine
olijfolie
Je maakt pesto door de pijnboompitten, basilicum, wat olijfolie en de kaas door elkaar te mengen met de staafmixer. Ondertussen kook je de spaghetti. De aubergine snij je in dunne plakjes en bak je even in de koekenpan (4 minuutjes, af en toe keren). Dan voeg je wat kookroom en de pesto toe en je laat het smelten tot een mooie pesto-roomsaus. Als de spaghetti klaar is giet je ‘m af en ook die doe je dan bij de koekenpan in. Zorg dat het echt een mooie gladde saus wordt (laag vuur) en klaar is het!
Het was echt super vet lekker. Nu ben ik gewoon echt heel erg gek op pasta pesto, maar nu met de kookroom erdoor was het nóg lekkerder. En de aubergine ging er ook prima bij. Echt een heerlijk maaltje!
Overigens lijkt het vrij duur bij de aanschaf om pesto te maken (verse basilicum, parmezaanse kaas, pijnboompitten; niet de goedkoopste producten), maar de kaas hou je vaak over en kun je goed bewaren en sinds ik mijn basilicumplant vanaf onder water geef (lees HIER de tip), leeft de mijne al sinds 17 juni (die datum weet ik want toen had ik m’n fietsongeluk haha) en hij is nu pas aan z’n einde. En dat komt doordat ik de laatste weken te lui was om water te geven. Dus al die tijd heb ik nooit nieuwe basilicum hoeven kopen. Dus het kan wel cheap zijn!