Studentenrecept: preistampot met vis

26-09-2013 16:36

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hallo daar! God, wat fijn. Het is weer het einde van de maand, bijna het begin van een nieuwe maand en dat betekent thank god: paycheck! We kunnen weer fatsoenlijk eten :) Ik had vanavond zin in kibbeling en wist niet zo goed wat ik daar nou voor lekkers bij klaar kon maken. Toen ging ik naar mijn goeie vriend Appie (de App) en vond ik dit recept. Ik maakte het natuurlijk op m’n eigen, versimpelde, manier klaar en at een heerlijke avondmaal met maar 4 producten! Dat had ik zonder stufi/salaris ook wel gekund.

Nodig voor één persoon

1 zakje aanmaakaardappelpuree
1/2 prei
kibbeling, zo veel als je wil
ravigottesaus

Hoe dan?

Ik nam de kibbeling van Ah en bakte die in 8 minuutjes op 200C in de oven. Daarna deed ik ze nog 2 minuutjes op grillstand, om ze wat knapperiger te maken. Niet de lekkerste kibbeling die je ooit at, maar hey wel lekker makkelijk van AH. Erbij maakte ik een preistamppotje, wat eigenlijk gewoon inhoudt dat je prei in ringen snijdt, wast (echt hier niet lui zijn, je merkt het als je “vergeet” te wassen), te wokken en daarna door de aanmaak-aardappelpuree te roeren. Beetje peper erover en klaar. Vis erbij serveren, ravigottesaus ernaast ét voilà! Niet zo chic, met van die alleen-water-toevoegen-puree, maar ik vind het toch wel echt heel makkelijk en best echt lekker.

PS: Hebben jullie de allereerstewinactieooooooit al gespot op m’n blog?