Studentenrecept: Couscoussalade van falafel, veldsla, feta, komkommer en aubergine

22-10-2013 20:32

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hello there:) Afgelopen zondag was ik bij de première van De tijd voorbij in het DeLaMar Theater (ja ik was alweer, haha!). Een hele leuke dag die we hebben beëindigd met een fijne borrel in Grand Café DeLaMar. Omdat ik ‘s ochtend nog niet echt enorme trek had, bracht ik een goeie lunch mee naar werk. Ik ging voor een salade met falafel en couscous, omdat ik dat nog niet eerder had gemaakt.

Nodig voor één persoon, grote lunch: 1/4 komkommer – 1/4 aubergine – 6 falafel balletjes – wat feta – een handje veldsla – 75gr couscous

Hoe nu verder?
De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?
Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.