Studentenrecept: In de pan gebraden kippenbout met abrikozen, rode paprika, rode wijn, couscous, spinazie en feta

31-10-2013 17:00

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Joehoe guys! Wat een leuke week is het! Aan het begin van de week kwam ik in m’n verkeersbronnen steeds culy.nl tegen en wat blijkt? Ze hebben Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet genoemd in een artikel over zoete aardappel. Leuk! En er is nog meer leuks, want toen ik gisteravond naar bed ging met 38.900 (zoiets) likes op facebook.com/gewoonwateenstudentjesavondseet, had ik niet verwacht dat ik vanochtend wakker zou worden met een aantal ruim over de 40.0000! Wauw! Zo veel mensen vinden m’n kookkunsten dus leuk:D Jeej! En ik vind het echt heel heel heel tof dat ik steeds vaker berichtjes ontvang dat lezers iets van mij aan het klaarmaken zijn. Neem nou die gehaktballen die ik zondag at, ik heb wel 10 reacties gehad van mensen die ze maandag of dinsdag zelf aan het klaarmaken waren! Zo tof! Jullie staan gewoon mijn dingen te koken, terwijl ik ook gewoon maar simpel wat doe! :D Ik vind het een groot compliment, dus dank daarvoor! Oh en dan nóg iets leuks; vandaag verscheen in m’n twittertimeline een tweet van Vrouwen.nl waarin ik werd gementioned, omdat ook zij een artikel hebben gepubliceerd met mijn blog er in :) NICE! En het laatste leuks (voorlopig): morgen ga ik naar de lancering van foodness.nl, dat is een nieuwe website over gezond eten *of in mijn geval; gezond met eten omgaan). Maar daar vertel ik jullie later meer over :)

Dus… Over tot de orde van de dag; mijn avondeten! Hoewel ik had verwacht dat m’n avondmaaltje enorm zou mislukken vanavond, ik ging namelijk voor mijn doen iets heel culinairexperimenteelmoeilijks maken, heb ik verrukkelijk gegeten. Ik denk dat het gewoon toeval was, want ik kan me niet voorstellen dat ik echt zoiets moeilijks lekker kan klaarmaken, maar dat zullen we zien. Hier het recept. Oh en waarschuwing het is dus naar mijn mening niet echt zo’n makkelijk maaltje als anders en heeft best een lange bereidingstijd, maar is daardoor heel geschikt om bijvoorbeeld in ‘t weekend klaar te maken.

Nodig voor één persoon: 1 rode paprika – 1 theelepel paprikapoeder – 1 kippenbout – bak & braad (geen halvarine!) – een handje gedroogde abrikozen – 1 glas rode wijn (huiswijn AH (die had ik al een week open staan) – 1/2 blokje kippenbouillon – 70gr couscous – een volle hand verse spinazie – wat feta – een braadpan!!

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.