Binnenland

Jongeman door 12 man zomaar van fiets getrokken en kapot getrapt

03-11-2013 12:09

Een 24-jarige man uit Leusden is dit weekend ernstig mishandeld door een grote groep. De politie zoekt getuigen.

De man fietste op de vroege zaterdagochtend in Leusden toen hij door iemand uit een groep van 10 tot 12 mannen van zijn fiets werd getrokken. De man werd geslagen en geschopt en de hele groep keerde zich tegen hem.

Na nog meer trappen en klappen raakte het slachtoffer bewusteloos en werd naar eigen zeggen wakker in een nabijgelegen water.

Hij is naar huis gelopen en door zijn vader naar het ziekenhuis gebracht. Daar is de man behandeld voor een hoofdwond, een hersenschudding en enkele gekneusde ribben. Verder was zijn hele lichaam bont en blauw.

Eindhoven

In Eindhoven zijn zondagmorgen drie mannen opgepakt die op de Hoogstraat na een woordenwisseling een 34-jarige man hebben geschopt en geslagen. Ook deze man moest naar het ziekenhuis.

Roosendaal

Twee mannen uit Roosendaal zijn opgepakt omdat ze een plaatsgenoot bewusteloos hadden geslagen. Diens vriend werd ook geschopt en er is een portemonnee gestolen. Beide mannen moesten naar het ziekenhuis.

Dokkum

In Dokkum is uit een kofferbak een stroomstootwapen in beslag genomen. De twee inzittenden zijn aangehouden.

Groningen

De politie onderzoekt verder de mishandeling van twee inwoners van Groningen die daarbij zwaargewond zijn geraakt. Ze kregen tijdens een ruzie met andere mannen klappen met bierflessen. Ook zou met een vuurwapen zijn geschoten.

De politie zette de boel af en onderzoekt de zaak. Er is geen wapen gevonden.

Oude Pekela

Een dronken en agressieve inwoner van Onstwedde is in Oude Pekela gearresteerd. Hij zou een agent hebben bedreigd en mishandeld. Hij sloeg de politieman in het gezicht en tegen het lichaam.

Anp