Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.
Hoi hoi! Gisteravond schreef ik al dat ik nieuwe diepe borden had gekocht en daarom moest en zou ik vandaag pasta eten. En woehoe ik ben zo blij met m’n nieuwe borden! Ze zijn heel basic, maar daar hou ik van. En wit want dat doet ‘t vaak goed op de foto. Ik kocht ze bij blokker voor 4 euro per stuk en nam er twee, omdat ik toch altijd alleen of samen met Bas eet. En kijk hoe mooi m’n pasta er in ligt :D.
Ik at vandaag dus pasta. In de vriezer had ik nog half om half gehakt (en serieus, mijn hele vriezer ligt nog vol met kippenonderdelen: poten, vleugels, bouten, filets – iemand geïnteresseerd in een bevroren kip-bouwpakket?). In de kast stond nog tomatenpuree, ik had nog wat Grano Padano (kaas) en pijnboompitten. En ik had nog spinazie! En nog spaghetti! Nou, dat lijkt mij een behoorlijk complete maaltijd. Omdat ik nog een taartje moest kopen bij Bilder & de Clerq (omdat ik vandaag 5,5 jaar verkering heb én mijn moeder vandaag jarig is), haalde ik daar ook nog maar even verse peterselie. Kennen jullie trouwens Bilder & de Clerq (mijn standaard taartpunt-afhaallocatie)? Dat is een winkel in Amsterdam op het hoekje van de Clerqstraat, erg dicht bij mijn huis. De hele winkel is ingericht op een stuk of 10 gerechten die je die week klaar kunt maken en alle producten koop je vers, in de juiste hoeveelheden. Een heel tof concept voor als je geen inspiratie hebt voor je eten (je stapt binnen en alle maaltjes staan in principe voor je klaar), maar voor mij dus niet per se interessant omdat ik graag zelf verzin wat ik ga koken. En jullie hopelijk ook, anders lopen de bezoekersaantallen hier zo terug :P Dus ga vooral niet naar Bilder & de Clerq. Haha. Overigens moet ik ze wel meegeven dat de peterselie echt heel goedkoop was; 30 gram voor 70 cent. Bij AH betaal je daarvoor het dubbele…
Oké, terug naar de pasta.
Nodig voor één persoon: 170gr gehakt – 1 blikje 7ct tomatenpuree – 1 theelepel oregano – wat spaghetti – een pluk peterselie – wat Grano Padano – een eetlepel pijnboompitten – handje verse spinazie
De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.
Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”
De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.