Binnenland

Collectanten Nierstichting mishandeld aan de deur

09-11-2013 13:33

Twee personen van de Nierstichting zijn vrijdag mishandeld toen zij in Etten-Leur langs de deuren gingen om donateurs te werven. Een 27-jarige man uit de Brabantse plaats is aangehouden, liet de politie zaterdag weten.

Twee sponsorwervers belden rond 16.15 uur aan bij diens woning in de Nachtegaalstraat en werden direct agressief door hem te woord gestaan. De man pakte de paraplu af die de slachtoffers bij zich droegen, vernielde het voorwerp, gaf het terug en sloot zijn voordeur.

De 25-jarige coördinator van de actie, tevens eigenaar van de plu, stak vervolgens de resten van haar regenscherm door de brievenbus van het bewuste huis.

De voordeur ging opnieuw open, waarna zij door de beschonken verdachte tegen de grond werd geslagen. Ook een 19-jarige jongen die het voor haar opnam, moest klappen incasseren.

De dader weigerde open te doen voor de ingeschakelde politie, die daarom zijn voordeur forceerde. De man verstopte zich achter het bankstel in de woonkamer voordat hij werd gearresteerd.

De reden voor zijn agressie is de politie nog niet duidelijk.

Anp