Studentenrecept: canellonis spinazie, ricotta en meer

12-11-2013 11:02

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Joehoiii! Gisteren had ik het al de hele dag onwijs in m’n rug.. Dikke nekpijn en ik liep krom als een omaatje, grrr. Maar dat mocht de pret van een fatsoenlijk avondmaal op tafel zetten, niet drukken. Enit didn’t! Ik maakte vandaag canellonis en hefde, vanwege de rugpijn, mijn AH-boycot op. (Ik wilde echt niet omrijden met de tram om m’n boodschappen bij jumbo te doen, terwijl ik niet rechtop kon lopen). Overigens at ik gisteren uiteraard vegetarisch want het was meat free monday!

Nodig voor twee personen: 2 handen verse spinazie – 100gr champignons – 2 tomaten – 125gr mozzarella – een beetje Grano Padano – canellonis (maar liever verse lasagnebladen) – 1 teen knfolook – 1 eetlepel oregano – 125 gr ricotta – 30 gr pijnboompitten

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.