Studentenrecept: pasta met basilicumpesto en honingchampignons

19-11-2013 16:30

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hi guys! Jullie hebben nog een blogje van vorige week van me te goed. Afgelopen vrijdagavond at ik namelijk wel thuis, maar omdat ik daarna naar een vriendin ging, had ik geen tijd meer om te bloggen.

Ik at vrijdag heel simpel een maaltijd van dingen die ik nog in huis had, maar het was wel echt onwijs lekker! Ik ben natuurlijk groot fan van pasta pesto (diehard lezers weten dit) en omdat ik tegenwoordig een basilicumplant kan verzorgen, heb ik ook bijna altijd wel de ingrediënten in huis die je nodig hebt voor zelfgemaakte pesto. En omdat m’n plant tegenwoordig gewoon groeit, heb ik ook nog een soort van gratis basilicum iedere keer. Wiehoe! Maar nu moet ik wel in alle eerlijkheid toegeven dat ik gisteren toevallig ontdekte dat er een hele laag schimmel op de aarde van m’n basilicumplant staat. Dan kan ik ‘t niet echt meer eten denk ik, of wel? En hoe de hel komt er schimmel op m’n plant?! What did I do wrong? Anyway, dat van die schimmel wist ik vrijdag nog niet en toen smaakte de pasta pesto heerlijk.

Nodig voor één persoon: spaghetti – 15 gram verse basilicumblaadjes – 25 gr pijnboompitten – een scheut olijfolie – wat Grano Padano – 100gr gesneden champignons – een beetje honing

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.