Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.
Goedenavond! Ja, je leest het goed in de titel; vandaag heb ik een kerstmaal bereid. Dit omdat iedereen met Kerst van lekker eten houdt, maar niet iedereen zin of het talent heeft om lang in de keuken te staan om de culinairste dingen te bereiden. Ik ook niet :) En daarom deel ik graag alvast wat kerstreceptjes met jullie, zodat je gewoon makkelijk, maar lekker en impressive kan koken tijdens Kerst :). De kerstrecepten van vorig jaar vind je hierrrrr en de komende tijd komen er dus nog een paar bij. Hoop ik :)
Vandaag maakte ik een maaltje dat chiquer klinkt dan het is; gepocheerde kabeljauw met roomboter- & dillejus, met zelfgemaakte Pomme Duchesse en broccoli.
Nodig voor één persoon: 200gr kabeljauwfilet of een kabeljauwhaasje – mini brocolli voor één persoon – 1 eetlepel verse dille – 1 eetlepel roomboter – 1 eetlepel limoensap – 1 zakje aardappelpuree – 2 eetlepels strooikaas – 1 blokje visbouillon
De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.
Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”
De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.