Niets lekkerder dan pasta af en toe even vervangen door lasagne. Ook pasta, maar dan net even wat anders. Deze meatless monday kent dit keer twee opties voor een heerlijke spinazielasagne: eentje met verse ingrediënten, de ander heel simpel met geprepareerde ingrediënten.
Als je diepvriesspinazie gebruikt, laat de spinazie dan voor gebruik ontdooien en giet het vocht eruit.
Gebruik je verse ingrediënten? Snijd de tomaten zo klein mogelijk en laat ze een half uurtje pruttelen in een pan op middelhoog vuur. Vergeet niet een laatje olijfolie in de pan te doen en peper en zout naar smaak toe te voegen. Lekker is om een handje basilicumblaadjes toe te voegen aan de saus in wording. De spinazie hoef je alleen maar flink klein te snijden (of te knippen.)
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
Meng de spinazie met verkruimelde gorgonzola, de kruidenkaas en de pesto. Breng het eventueel op smaak met peper en zout. Schenk nu de tomatensaus in een ovenschaal en leg daarover een laagje lasagneblaadjes. Schenk hier het spinaziemengsel over en herhaal dit tot de spinazie op is. Sluit af met een laagje geraspte kaas en zet de lasagne ongeveer 35 minuten in de oven.