Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.
Joehoe! Ik heb verrukkelijk gegeten vanavond, jeeeej! Eigenlijk zou ik uit eten gaan bij BAUT in Amsterdam, maar dat etentje ging niet door en hebben we verplaatst naar 30 januari. Nog even wachten dus. En daarom moest ik opeens voor mezelf koken vanavond. Geen probleem, want ik had nog duizend dingen in huis. Op AH.nl vond ik dit recept voor preistamppot en het enige dat ik nog hoefde te halen was prei! Wist je trouwens dat je gewoon voorgesneden & gewassen prei kan kopen bij AH? Vet handig!
Nodig voor één persoon: 150gr gesneden prei – 1/4 chorizoworst – 1 zakje aardappelpuree – 1 eetlepel oude strooikaas. In het originele recept voegen ze ook nog pesto en tomaatjes toe. De pesto was ik vergeten en de tomaatjes had ik vervangen door zongedroogde tomaatjes, maar die waren eigenlijk overbodig, vandaar dat je genoeg hebt aan alleen prei, chorizo, kaas en aardappel.
De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.
Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”
De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.