Meatless Monday

03-02-2014 17:02

Het mag dan nog niet echt voelen als winter, de wintergroenten zijn er wel degelijk. Zoals pastinaak. Heerlijk in een soep met kastanjechampignons. Met als hoofdgerecht een heerlijke pasta pesto zonder pollo. Een meatless monday vol paddestoelen.

Pastinaak-kastanjechampignonssoep

Voor 4 personen
– 400 gram pastinaak
– 2 sjalotjes
– 2 tenen knoflook
– 1,5 liter bouillon
– 250 gram kastanjechampignons
– 1 theelepel gedroogde dille
– 125 gram crème fraîche
– Olijfolie
– Peper en zout
Voor de niet-veganisten: 4 eieren

Aan de bak

Snipper de sjalotjes en fruit ze samen met een hele teen knoflook in twee eetlepels olijfolie. Schil ondertussen de pastinaak en snijd hem in kleine stukjes. Bak de pastinaak 2 minuten mee zodra de sjalotjes glazig beginnen te worden.

Schenk nu de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook ondertussen de eieren bijna hard en pel ze zodra ze klaar zijn.

Snijd de champignons in kwartjes en bak ze ongeveer vier minuutjes op middelhoog vuur. Pers het andere teentje knoflook nu boven de champignons uit en bak die een minuutje mee.

Roer ondertussen de crème fraîche en de dille door de pastinaakbouillon. Pureer de soep en breng het nogmaals aan de kook. Nog even op smaak brengen met peper en zout en de champignons toevoegen. Halveer de eieren en garneer de soep daarmee als het in de kom zit.

Pasta Pesto (zonder Pollo)

Voor 4 personen
– 400 gram gevulde ravioli naar keuze
– 1 potje pesto
– 3 eetlepels crème fraîche
– 1 blikje artisjokhartjes
– 400 gram champignons
– 1 aubergine
– 1 ui
– twee teentjes knoflook
– Handje verse basilicum
– Peper en zout

Aan de bak

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Fruit ondertussen een uitje in wat olijfolie. Snijd de aubergine in stukjes naar wens en marineer de stukjes met flink wat verse zwarte peper en een klein beetje zout. Bak deze een minuut of vijf mee met de uitjes op middelhoog vuur. Bak ook meteen de teentjes knoflook, geperst en wel mee.

Voeg nu het hele potje pesto en de eetlepels crème fraîche toe aan de aubergines. Snijd de artisjokhartjes en champignons in grootte naar wens en doe die bij de saus. Snijd de basilicum klein en voeg die ook bij het mengsel.

Meng de saus met de ravioli en warm het geheel nog even goed op. Breng eventueel op smaak met peper en zout.