Studentenrecept: stamppot rauwe andijvie met een rundersaucijs en jus

04-02-2014 16:30

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hoi allen! Afgelopen vrijdag had ik de brakste dag ooit. Nou ja, niet sinds ooit, maar ik was wel écht heel erg brak. (Hoe dat kan? Dat las je gister in m’n terugblik op de afgelopen week!). De hele dag had ik vrijwel geen eetlust, maar ik had ‘t vooruitzicht dat ik vrijdagavond nog uit zou gaan. En ik ga nooooooit uit. Ik hou eigenlijk helemaal niet heel erg van uitgaan, omdat ik te lui voor woorden ben en het haat om de hele tijd te staan. Dansen vind ik heerlijk, maar dan moet de muziek wel precies goed zijn. Dan is uitgaan leuk :D. En nou ben ik wel een zuipschuit normaal (nouja, thuis lust ik graag een wijntje), maar ik word zo lui van alcohol, nog véél luier dan ik in mijn normale toestand al ben. Dus dat werkt ook niet echt mee. Maar goed, ik ging uit, en had daarvoor dus even goed krachtvoer nodig. Ik besloot daarom om een lekkere Hollandse pot te maken; stamppot rauwe andijvie met een rundersaucijsje en lekker veel jus. HEERLIJK.

Het leuke was dat terwijl ik stond te koken, de bel ging en Bianca van www.handpickedflowers.nl voor de deur stond! Ik had eerder al contact gehad met Handpickedflowers omdat ik DOL ben op vintage bloemetjesservies (naast mijn mooie strakke witte vierkante borden) en handpickedflowers kan en mag wel wat meer publiciteit krijgen. Dus neem eens een kijkje in hun webshop! Het bordje waarop ik deze maaltijd fotografeerde, is dus van handpickedflowers.nl. En ik ben er super blij mee! Handpickedflowers is een webshop met allemaal mooi vintage servies, dat door de twee meiden zelf wordt uitgekozen. Origineel servies dus ook nog! Je kunt gewoon online bestellen en het wordt gewoon thuis bezorgd. Geen gestruin meer door de IJhallen en andere vintage plekjes dus. Te handig voor iemand die niet heel veel tijd heeft steeds (ik!), maar wel houdt van prachtig oud servies. Dus, ik ben heel blij met m’n bordje:) En nu terug naar de stamppot.

Nodig voor één persoon: 3 kruimige aardappelen + 1 scheut melk óf 1 zakje aanmaak aardappelpuree – een flinke hand gesneden rauwe andijvie – 1 rundersaucijs – 1/2 zakjes runderjus

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.