Een simpele pasta is ook wel eens prima op de meatless monday. De meeste tijd ben je met deze pasta kwijt aan je pasta zelf koken.
Voor ongeveer 3 personen
– 300 gram volkorenpasta (een gevulde pasta kan overigens ook prima)
– 1 courgette
– 400 gram cherrytomaatjes
– Een handje basilicum (ca. 15 gram)
– 100 gram cashewnoten
– Peper & zout
Eventueel een rood uitje
Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Snijd ondertussen de courgette in stukjes, grootte naar wens, en marineer die met wat peper en zout.
Warm olijfolie op in een pan en, als je ui gebruikt, fruit het uitje. Voeg de courgette toe en halveer ondertussen de tomaatjes. Voeg die na een minuut of vier toe aan de courgette. Snijd meteen de basilicum in kleine reepjes en voeg die bij de tomaten en courgette.
Laat de saus een minuut of tien sudderen. Meng de pasta met de tomaten en courgette en garneer het gerecht met cashewnoten.
Beeld: Shutterstock