“Daar gaat het natuurlijk om: de rol van de uitgever. Kan een uitgeverij alle teksten uitgeven waarmee hij denkt geld te verdienen? De meeste uitgevers vinden van wel. De tijd van de verzuiling is voorbij. Kijk naar Prometheus. Die gaf net zo makkelijk een rechts-extremistische haatgeschrift van PVV-politicus Martin Bosma (De schijn-élite van de valse munters, 2010) uit als de memoires van GroenLinks-voorvrouw Femke Halsema (Pluche, 2016). Of neem, in Vlaanderen, Pelckmans. De uitgeverij beweerde vorig jaar bij hoog en bij laag Waarover men niet spreekt van islambasher Wim Van Rooy uitsluitend vanwege de gebrekkige kwaliteit niet uit te geven. Want ook Pelckmans vindt: het debat is gebaat bij grote diversiteit aan stemmen.”
De Vlaamse Maarten Dessing doet in het eveneens Vlaamse magazine Knack geen enkele moeite zijn politieke opvattingen te verbergen: Martin Bosma is een ‘rechts-extremist’ die ‘haatgeschriften’ publiceert en Wim van Rooy is een ‘islambasher’. Maar voor Abu Jahjah, waar het in zijn artikel over gaat, zijn kennelijk geen stigmatiserende uitspraken meer voorhanden. Die wordt gewoon objectief besproken. Niets radicaals en hatelijks te vinden in het werk van Abou Jahjah kennelijk.
Update: reactie Martin Bosma
Ook Knack verzwijgt dat ik er bij Prometheus ben uitgeschopt na protesten van linkse auteurs, zoals Tom Lanoye. https://t.co/tnVwBpM0ix
— Martin Bosma (@Martinbosma_pvv) May 2, 2016