Met pasta valt eindeloos te varieren, ook als het om meatless monday gaat. Daarom een heerlijke ravioli met rucolapesto en natuurlijk een fijn soepje vooraf.
Voor vier personen
– 500 gram schorseneren
– 2 eetlepels wittewijnazijn
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 prei
– 2 aardappelen
– 1 1/2 liter groentebouillon
– 200 milliliter droge witte wijn
– 200 gram fraîche
– 20 gram platte peterselie
Schil de schorseneren en snijd ze in kleine stukjes. Leg ze in een kom water met de azijn. Snijd de prei in dunne ringen, schil en snijd de aardappels. Verhit 3 eetlepels olie in een pan en bak de prei en aardappels. Schep na twee minuten de schorseneren erbij.
Schenk de bouillon en wijn in de pan en breng aan de kook en laat de soep 15 minuten koken. Pureer nu de soep. Roer er daarna de creme fraiche bij en laat de soep nog even opkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Voor vier personen
– 110 gram walnoten
– 2 tenen knoflook
– 125 gram rucola
– 1 citroen
– 125 milliliter olijfolie
– 250 gram ravioli
– 200 gram paddestoelen
– 200 gram kastanjechampignons
– Peper en zout
Snijd de knoflook fijn en doe er eentje met de walnoten en de helft van de rucola in de blender. Boen de citroen schoon en rasp de schil van een halve citroen en pers die helft ook uit. Doe dit samen met 100 milliliter olie en wat peper en zout in de blender en pureer het tot een egaal geheel.
Kook de pasta volgens de verpakking en verhit de rest van de olie. Bak de knoflook samen met de paddestoelen en champignons een kleine vier minuten op hoog vuur. Vergeet niet te roeren af en toe en breng ze op smaak met peper en zout.
Meng nu de pasta, pesto en champignons, warm nog even door en klaar!