Opinie

Mensen met een mening: woensdageditie

19-03-2014 19:04

“Ik vind het echt niet kunnen, die posters zo pal voor een stembureau. Dat doet niemand. Dat hoort niet.”

Het Delfzijlse PvdA-raadslid Auke Zoethout ‘ergert zich rot’ aan de stembus van de seniorenpartij die voor het stembureau staat geparkeerd. Op die bus hangen allemaal posters en dat mag kennelijk niet in de sociaal-democratie. Inmiddels heeft een anoniem alle posters van de bus verwijderd, en nu is ook de seniorenpartij in Delfzijl boos. Deze soap zelf volgen kan via RTV Noord

 

“Oké, het zal vanavond aardig zijn om wat blije en teleurgestelde gezichten te zien. Maar in steden als Amsterdam, Rotterdam, en ook Groningen, zal de PvdA, en de VVD, misschien toch weer in de coalitie komen. Wat andere poppetjes, maar politiek-bestuurlijke verandering? No way. Ook niet voor de burger.”

LOL’en met Henri Beunders en het ‘feest der democratie’ op VK.nl

 

“Mijn vrouw Cristina klaagt soms over mijn tactiek. Zij zegt dan dat ik met hetzelfde elftal moet spelen dat de vorige wedstrijd won. Om haar mijn roulatiesysteem uit te leggen, is nog moeilijker dan tegen Arjen Robben te zeggen: jij moet vandaag op de bank zitten. Maar ik kan simpelweg slechts 11 spelers het veld op sturen.”

Bayern München-trainer Pep Guardiola bevestigt tussen de regels door dat voetbal enkel bestemd is voor mannen. Via ANP.

 

“…”

Aldus de actievoerende living statues die boos zijn op de provincie Arnhem. 

 

“Vandaag is het feest, het feest van de democratie.”

Het moet gezegd, hij heeft wel ballen, die Hamit Karakus, een van de meest omstreden PvdA’ers van Rotterdam. Via RTV Rijnmond.

 

“Zij heeft er geen verstand van.”

De gemiddelde man in Nederland. In Rotterdam moet men zo nodig op de regeltjes letten en is hulp bij het stemmen niet gewenst.

 

“Gaat de aangifte van Wilders kans maken, is de grote vraag. En mijn voorspelling is dat dat niet het geval zal zijn. We hebben hier te maken met een jonge moslim die de inmiddels hoog oplopende frustratie van veel jonge gewone huis-tuin-en-keukenmoslims in dit land verwoordt in een kunstuiting. We hebben hier te maken met een jonge moslim die de inmiddels hoog oplopende frustratie van veel jonge gewone huis-tuin-en-keukenmoslims in dit land verwoordt in een kunstuiting. En die frustratie wordt des te groter als aandacht wordt geschonken aan de reactie van de premier op de clip: hij vond hem ‘walgelijk’, tevens in aanmerking nemend dat Wilders al zoveel jaren beveiligd moet worden. Maar toen vorige week Wilders zelf te kennen gaf een voorkeur te hebben voor een Den Haag met ‘minder Marokkanen’ en die uitspraak later nog eens herhaalde, al of niet geldend voor criminele Marokkanen en Marokkanen met een uitkering, reageerde de premier onderkoeld en gebruikte hij geen grote woorden als ‘walgelijk’: ‘Als we op elk stuk rood vlees dat Wilders ons voorhoudt gaan reageren, dan maken we hem veel groter dan hij is’. Maar hij zei dat niet naar aanleiding van de kunstuiting van Hozny. Geen gelijke monniken, gelijke kappen.”

Onze eigen Jan Jaap de Ruiter reageert onderkoeld op het rode stuk vlees dat rapper Hozny ons voorhoudt. In Trouw

 

“Man fragt sich, wozu eigentlich die vielen Geheimdienste taugen, wenn sie auch nicht im Ansatz in Erfahrung bringen konnten, was da in der Luft lag. Die meisten Staaten des ehemaligen Ostblocks hatten nach 1989 starke Motive, sich nach Westen zu orientieren: Aus dem Osten war ihnen nichts Gutes erwachsen. Für das große Russland aber war – allen Lobliedern auf die Kunst von Gespräch und Diplomatie zum Trotz – ein kurzes Vierteljahrhundert viel zu wenig Zeit, um es vom Vorteil der Bescheidung und des Primats von Recht, Verträgen und Dialog zu überzeugen. Das hätte man wissen können. Wie man auch hätte wissen sollen, dass Russland nach wie vor zu den vielen Staaten gehört, die im Zweifelsfall auf das Einmaleins der dialogfreien Machtausübung setzen. Vielleicht hat Russland keine weiteren imperialen Pläne. Sicher aber ist, dass es – auch lange nach Putin noch – kaum der Sphäre angehören wird, in der Recht vor Macht geht.”

Machtspolitiek en Realpolitik van Putin: het doet Europa pijn. Vooral omdat Poetin de zwakte van Europa aantoont. Nee, niemand zag dat aankomen. Precies waar Poetin vanuit ging. Verfrissende analyse in Die Welt.

 

“If it did indeed end up in the southern Indian Ocean, one of the remotest places on Earth and also one of the deepest seas, it increases the chance it may never be found – and investigators may never know for sure what happened on board.”

Reuters gooit het hoge woord er uit: de kans dat de Boeing 777 van Malaysia Airlines vlucht MH370 nooit zal worden gevonden wordt met de dag groter. Een ondraaglijke gedachte. Via Huffington Post

 

“De vertegenwoordigers van de Teldersstichting vinden het niet liberaal dat banken toen ze verlies leden konden aankloppen bij de overheid, zoals in het begin van de economische crisis gebeurde. Zij zeiden, net als de ‘linkse’ overkant, te worstelen met de vraag wat voor markt dat eigenlijk is als de lusten wel voor eigen rekening zijn van een marktpartij, maar de lasten kunnen worden afgewenteld op de gemeenschap. “

Neo-liberaal zonder normen en waarden? Valt best mee, in elk geval bij de Nederlandse liberalen. Originele analyse van Aukje van Roessel in de Groene Amsterdammer.

 

 “Ja, ook dat.”

Mark Rutte’s antwoord op de vraag of hij vroeger lekkere docenten had op de middelbare school.