Recensie

Veel mis met film 3 Days To Kill

21-03-2014 13:01

Luc Besson staat bekend om zijn scripts vol keiharde actie waar het plot er regelmatig bekaaid van af komt. Dit levert wisselvallige resultaten op: successen als Taken en The Transporter maar ook minder geslaagde films als Lockout. Zijn nieuwste geesteskind is 3 Days To Kill. Een film die op het eerste oog ieder cliché uit het boekje gebruikt. De kracht van Besson is om de clichés toch samen te brengen tot een spectaculair geheel. De vraag is of hij daar nu samen met regisseur McG in geslaagd is.

Het ‘verhaal’ draait om C.I.A.-agent Ethan Renner (Kevin Costner) die na een geflopte laatste missie de diagnose hersenkanker krijgt en volgens de dokter nog drie maanden te leven heeft. Berustend in zijn lot keert Ethan terug naar Parijs om de band met zijn vrouw (Connie Nielsen) en dochter (Hailee Steinfeld), die hij jarenlang voor zijn werk aan de kant geschoven heeft, weer op te bouwen. Vanzelfsprekend gaat dit erg moeizaam.

Als plotseling top C.I.A.-agente Vivi (Amber Heard) zijn hulp vraagt om een internationale terrorist te doden, in ruil voor een experimenteel kankermedicijn (serieus?) en een bak geld, heeft Ethan geen keus. Terwijl hij drie dagen op zijn dochter past moet hij de terrorist uitschakelen en tegelijkertijd zijn dochter weer van hem laten houden. Tijdens zijn spectaculaire trip door Parijs, grotendeels op een paarse fiets, komen zo weinig vernieuwde ideeën langs dat het geheel een bijeengeraapt humorloos zootje wordt.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>